sâmbătă, 8 octombrie 2011

PICTORUL SYLVESTER


           Actorul Sylvester Stallone și-a luat pasiunea in serios. 
El și-a deschis prima sa expoziţie de pictură în Eleveţia, la Gmurzynska Gallery. Starul din Rocky este atras de artă, de mai bine de 30 de ani, iar anul trecut a vândut una dintre lucrările sale cu 55.000 de dolari.




           Sylvester Stallone a recunoscut că s-a simţit intimidat că şi-a expus tabolurile în aceeaşi galerie în care pictorul pe care îl admiră, Fernando Botero, şi-a prezentat picturile în 1978.
Actorul a declarat că a pictat tablourile în garajul său din Los Angeles. Acestea au fost realizate în manieră expresionistă.
          Un auto-portret, intitulat "Trapped Ideals", realizat în acelaşi an cu premiera filmului "Rocky", a fost evaluat la 40-50.000 de dolari. Două tablouri ale lui Stallone au fost deja achiziţionate cu preţuri cuprinse între 40.000 şi 50.000 de dolari, potrivit dailymail.com





           Actorul american dezvăluie în Elveţia o latură mult mai subtilă a personalităţii sale - 
aceea de pictor. 
           Într-o expoziţie deschisă în staţiunea de ski Saint Moritz, celebrul actor prezintă 30 de pânze care rezumă 35 de ani de pictură, retrospectiva putând fi vizionată până în 15 martie.
           Potrivit experţilor galeriei Gmurzynska, în cariera sa de pictor Stallone a fost influenţat de automatism şi de expresionismul abstract, tendinţe dezvăluite de tablourile expuse. Punctul lor comun îl reprezintă paleta sa coloristică, în tonuri intense şi foarte variate.
           Expoziţia actuală este consecinţa succesului unei prime prezentări la Art Basel Miami Beach
şi este însoţită de un catalog cu texte semnate de istoricul de artă Donald Kuspit şi de criticul de artă Anthony Haden-Guest.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu